home

Eric's blog


1991 - 1997
Mijn hart verandert langzaam in steen. Alles gaat mis. Afschuwelijke rugpijnen. Niet in staat om te huilen of te lachen. Jarenlang alleen, als een zombie, in bossen in Belgie rondhangen. Menselijk contact doet pijn; een fluitend vogeltje doet al pijn. Even tv kijken en ik krijg al hartproblemen. Bizar sterk; kan bijna een auto optillen.

1997 - 2004
Pijn verdwijnt geleidelijk, zit of sta de hele dag weer rechtop. Ik lijk weer op een mens... Ik ben ook weer onder de mensen. Heb zelfs een paar leuke vriendinnen, en wat werk. Maar ik leef niet van binnen. Heb slechts enkele gedachten per dag, zo lijkt het. Veel wandelen, want kanker - de ziekte van de stilstand - ligt op de loer. Yoga-opleiding, start eigen internetbedrijfje.

5 sep 2004
Heb 1001 gezichtsuitdrukkingen van knaagdieren ondergaan, in razend tempo, gedwongen en liggend in bed. Gelukkig zag niemand het. Mijn dierlijke fase is begonnen, na jarenlang van steen en plant geweest te zijn.

21 juni 2011
Ik weeg nog maar 57 kilo (1.85 cm). Ik word gewaarschuwd door hogerhand om meer vitamines tot me te nemen, anders zullen mijn hersens verbranden; het indalen van de ziel begint.

21 dec 2011
Einde dierlijke fase, begin menselijke fase; het denken maakt de mens. Tot nu toe gruwelijke hoofpijn, al 7 jaar lang, tot bezwijken toe. 90% van de dag in bed of op bank. Rechtop zitten te zwaar. Iedere inspanning te zwaar. Dodelijk uitgeput, voetzolen verdwenen, reuma-handen, hartproblemen. Het leven is een folterkamer, als je het licht in je koestert.

24 jan 2012
Boze goden en de 4 elementen
Sinds de laatste zonnewende ben ik weer aan land; uit de Oceaan des Levens; Poseidon overwonnen. Nu nog de god van de wind, Aelo, die gemeen oplaait zodra ik denk, en als een vernietigende storm door mijn hersens trekt, zodra ik praat of luister. Er is ook nog de god van het vuur, die mij met een echte bliksem bijna te pakken had. En dan is er nog een vierde...

13 feb
Ik ben inmiddels van poppestront, ook al was ik jarenlang spartaans bezig. Wandelen gaat niet meer, te slechte voeten. Toch leef ik als een topsporter, nee, veel extremer, meer discipline en meer inzicht. Of ben ik toch krankzinnig? Bergen met pijn, verdriet en driften 2 decennia gesublimeerd. Rode draad blijft mijn lieve moeder, die helemaal achter me staat en me begrijpt. Het lammetje lijkt van de duivel te gaan winnen...

28 jan 2013
een stoel van wind die je brengt waar je naartoe wilt (over water lopen)
de goden van de elementen werken voor je zodra je bewustzijn ervan gescheiden is en je hen hebt erkend. (in lelijkheid verzonken, ik worstel en kom boven)verzamelde inzichten